Walnut Blasting

Walnut blasting is een methode voor het reinigen van de inlaat van de motor waarbij het inlaattraject middels walnootgranulaat tot 100% gereinigd wordt. Dit staat ook bekend als walnutblasting, walnootstralen, of inlaatreiniging via straalmethode.

Waarom nodig?

Direct ingespoten benzinemotoren krijgen last van carbon build up (koolstofafzetting) in de inlaatkanalen, op de kleppen en injectoren. Dit komt omdat de injectoren niet meer inspuiten voor de kleppen maar direct in de cilinderkamers. Daarnaast vormen de oliedampen die worden meegevoerd door de carterventilatie een probleem. Ze slaan neer tegen de wanden van het inlaat traject. Deze aanslag zorgt uiteindelijk voor een vernauwing, waardoor er problemen kunnen ontstaan. Verschillende klachten die hieruit voor kunnen komen zijn:

  • Verminderd motorvermogen
  • Motorstoringen
  • Slecht stationair draaien
  • Schokken / inhouden bij rustig accelereren

Onze ervaring is dat het gemiddeld elke 60 a 90 dkm nodig is om uit te voeren. Dit om uw motor in topconditie te behouden en problemen te voorkomen.

BANDEN SERVICE

Onze monteurs helpen je graag!

Ook interessant

Tegenwoordig is de airco niet meer een luxe accessoire, maar een standaard in iedere auto. Mensen weten vaak niet dat de kwaliteit van een airco snel achteruit kan gaan. Een regelmatige inspectie voorkomt vaak veel problemen.
Volautomatische autowasstraat. Meerdere programma's. Heb je hulp nodig? Vraag het binnen aan de balie.